25. tammikuuta 2018

Keltainen kookos-kasviskeitto


Viime viikolla laitoin tällaista näppärää arkiruokaa, ja koska se osoittautui niin hyväksi, ja siitä tykkäsi kovasti myös ekaluokkalainen, niin sitä tehtiin uudestaan heti tällä viikolla.

Keitto valmistuu todella nopeasti ja helposti: kattilaan valkosipuli ja muut mausteet, perään wokkivihannekset, linssit ja neste. Keitto on myös ruokaisa! Annos on helppo tuplata, jos syöjiä on enemmän.

Wokkivihannesten lisäksi voi laittaa parsakaalia, viipaloituja herkkusieniä, paprikaa, ituja, pähkinöitä, miksei nuudeliakin, jos siitä tykkää. Chili ja tuore korianteri sopivat myös keittoon hyvin. Limen mehu on tässä erityisen tärkeää, joten kaupan kautta, jos ei limeä satu löytymään. Happamuutta kannattaa säätää oman maun mukaan: laita ensin puolikkaan limen mehu ja lisää sitten tarvittaessa mehua.

Keltainen kookos-kasviskeitto (3 - 4 ann.)

1 rkl öljyä
2 valkosipulinkynttä
1 - 2 cm pätkä tuoretta inkivääriä (maun mukaan)
1 tl kurkumaa
500 g wokkivihanneksia (pakaste)
100 g tuoretta parsakaalia
9 dl vettä
1 dl huuhdottuja punaisia linssejä
2 dl täysrasvaista kookosmaitoa
1 rkl soijakastiketta
1 tl suolaa (tai maun mukaan)
½ - 1 limen mehu

chiliä, tuoretta korianteria

1. Kuullota kurkumaa, pilkottuja valkosipuleita ja hienonnettua inkivääriä hetki öljyssä.
2. Lisää wokkivihannekset ja sekoita.
3. Lisää sitten vesi sekä huuhdotut linssit. Tarkista veden määrä. Mausta suolalla ja soijakastikkeella.
4. Anna kiehua kymmenen minuuttia, tai kunnes linssit ovat kypsiä. Jos laitat keittoon tuoretta parsakaalia, lisää se pilkottuna joukkoon noin minuuttia ennen keittoajan loppumista.
5. Lisää kookosmaito ja limen mehu. Lisää tarvittaessa suolaa.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti