20. joulukuuta 2014

Karpaloinen mokkasuklaamoussekakku


Vähän aikaa sitten tein Helsingin Sanomien ohjeen mukaan mokkamoussekakkua. Se oli hyvää, mutta jotenkin se ei ihan täyttänyt kaikkia vaatimuksiani joulun kahvipöytään. Teinkin sitten tällaisen vähän överimmän yhdistelmän, löytyy joulun makuja laajalta skaalalta, mutta kokonaisuushan toimii!

Tein vain pienen (18 cm) kakun ja siihen väsäsin kaksi eri moussea, jotta sain vähän raitaa kakkuun. Maun kannalta tuskin olisi kuitenkaan väliä, vaikka tekisi vain yhden moussen ja yhdistäisi siihen kaikki ainekset. Mutta valitkaa itse!

Ainekset tuplattava, jos haluaa 24-26 cm kakun.


Karpaloinen mokkasuklaamoussekakku

100 g kotitekoisia pipareita
35 g voita

200 g tuorejuustoa
2 dl vispikermaa
2 rkl sokeria
1 valkuainen
1,5 rkl vettä
3 liivatelehteä
2,5 rkl kermalikööriä
1 tl pikakahvijauhetta
n. ½ dl tomusokeria
65 g maitosuklaata

1 dl karpaloita
1 rkl vettä
2 rkl sokeria
1 liivatelehti

1. Pingota irtopohjavuoan pohjalle leivinpaperi.
2. Hienonna piparkakut ja lisää sula voi. Sekoita ja painele seos vuoan pohjalle. Nosta kylmään.
3. Laita liivatteet kylmään veteen pehmenemään.
4. Vatkaa kerma vaahdoksi. Notkista tuorejuusto, lisää siihen vatkattu kerma sekä sokeri.
5. Liota liivatteet kiehuvaan vesitilkkaan. Jäähdytä hetki sekoitellen ja lisää liivateseos sitte ohuena nauhana kermaseokseen koko ajan sekoittaen.
6. Vatkaa valkuainen vaahdoksi ja kääntele kermatäytteen sekaan.
7. Jaa täyte nyt kahteen osaan.
8. Lisää toiseen osaan 65 g sulatettua maitosuklaata. Tarkista täytteen makeus.
9. Kuumenna kermalikööriä sen verran, että saat pikakahvijauheen liotettua siihen. Lisää täytteen toiseen osaan kahvi-likööriseos ja tomusokeria ja sekoita. Tarkista makeus.
10. Lusikoi täytteitä vuorotellen keskelle piparipohjaa (muodostavat vähitellen renkaita).
11. Nosta peitetty kakku hyytymään muutamaksi tunniksi.
12. Valmista karpalokiille. Laita liivatelehti pehmenemään kylmään veteen. Soseuta karpalot veden (1 rkl) kanssa ja kuumenna seos melkein kiehuvaksi. Liota liivatelehti kuumaan karpaloseokseen. Sekoita ja kaada kiille hyytyneen kakun pinnalle.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti