9. lokakuuta 2014

Pehmeän valkosipulinen sosekeitto


Syksyruokaa yksinkertaisimmillaan! Kasvissosekeittoa piristää nyt kevyesti paahdettu valkosipuli ja reilu kourallinen tuoreita yrttejä. Ei kaipaa yhtään enempää selostusta!

Valkosipulinen kasvissosekeitto

2 rkl öljyä
3 (isoa) valkosipulinkynttä
1 (100 g ) sipuli
500 g kukkakaalia
250 g porkkanaa
250 g perunaa (jauhoinen lajike)
1 l vettä
1 tl suolaa
1 dl kasvikermaa
2 rkl tuoretta ruohosipulia silputtuna
2 rkl tuoretta persiljaa silputtuna

1. Kuori valkosipulinkynnet. Pilko paloiksi ja paahda pannulla öljyssä, kunnes ne saavat aavistuksen väriä. Lisää pilkottu sipuli ja paloiteltu kukkakaali, porkkanat ja perunat. Kuullota hetki.
2. Siirrä ainekset kattilaan, lisää vesi ja suola ja keitä kasvikset rauhassa kypsäksi.
3. Soseuta sauvasekoittimella ja lisää kerma sekä hienonnetut yrtit. Tarkista maku.






Ei kommentteja:

Lähetä kommentti