11. toukokuuta 2014

Sitruuna-smetanalohi


Äitienpäivänä herkuteltiin sitruuna-smetanalohella, lohkoperunoilla, salaatilla ja keitetyillä kasviksilla. Halusin kokeilla sitruunankuorta lohen maustamiseen ja sehän toimi oikein hyvin. Uunilohi on helppo ja toimiva ruoka niin arkeen kuin juhlaankin.

Meille tuli ruokavieraita ja tämä oli toinen kerta, kun tein vieraille uunilohta ja lohkoperunoita (tai uunikasviksia). Kerronpa miksi. Ruoan voi laittaa uuniin hieman etuajassa, sillä se säilyy hyvin folion alla lämpimänä. Tänäänkin tein niin, että paistoin ensin lohia, nostin lohet pois, kypsensin perunat rapsakoiksi ja nostin sitten lohen takaisin uuniin ja peitin perunt foliolla. Hetken kuluttua vieraat jo tulivatkin ja ruoka oli heti valmista tarjottavaksi. Korusteeksi laitoin sitruunaviipaleita ja silputtua basilikaa.

Jälkiruoaksi oli lakka-kinuskikakkua.

Sitruuna-smetanalohi (6:lle)

1 kg (meri)lohifilettä

125 g smetanaa
2 dl kermaa (ruoka-, vispi-, kuohu-, ranskan-)
2 rkl sitruunamehua
1 tl raastettua sitruunankuorta
1 tl kuivattua tilliä
1 tl suolaa
1 tl sokeria

1. Leikkaa lohesta medaljonkeja. Leikkaa ensin n. 3 cm viipale, halkaise se sitten nahkaan asti ja taita medaljonki auki (ks. kuva alla).
2. Sekoita kaikki kastikkeen ainekset keskenään ja kaada lohimedaljonkien päälle.
3. Paista uunissa 175 asteessa 25 - 35 minuuttia halutusta kypsyydestä riippuen.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti