1. kesäkuuta 2013

Kesäkeitto


Tämä ruoka se on aivan turhaan parjattu. Hyvät ja tuoreet raaka-aineet ja sipaus voita. Kesäruokaa parhaimmillaan. Hyvääkesää kaikille lukijoille, itsekin aloitin nyt loman!

Kesäkeitto (4:lle)

1 l vettä
kasvisliemikuutio ja suolaa (½ - 1 tl)
1 sipuli
1 (400g) kukkakaali
5 perunaa
2 - 3 porkkanaa
200 g herneitä (tuoreita tai pakaste)
5 dl maitoa
1 rkl vehnäjauhoja
tilliä
ruohosipulia
n. 50 g voita

1. Kuori perunat, sipuli ja porkkanat.
2. Hienonna sipuli, pilko perunat muutamaan osaan, kuutioi porkkana ja lohko kukkakaali paloiksi. (Pilko porkkanat pienemmiksi kuin muut kasvikset, niin kaikki kypsyvät samassa ajassa).
3. Kiehauta kattilassa vesi, mausta liemikuutiolla ja suolalla ja kypsennä kasviksia kiehuvassa vedessä noin 15 minuuttia.
4. Lisää herneet ja keitä minuutti.
5. Lisää maito. Osaan maidosta voit sekoittaa 1 ruokalusikallisen vehnäjauhoja, niin keittoon tulee aavistuksen paksumpi liemi.
6. Mausta tuoreella tillillä, ruohosipulilla ja nokareella voit.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti