17. helmikuuta 2013

Yrttilohi ja perunasalaatti



Tämä ohje on kaiveltu julkaisemattomista teksteistä. Miten niitä jääkin tuonne roikkumaan aivan liian paljon. Osassa on ohje, mutta ei kuvaa. Joissain on kuva, mutta ei ohjetta. Jotkin ohjeet ovat mausteita vaille valmiiksi kirjoitettuja ja eihän niitä kukaan voi muistaa ajan kuluessa.

No nyt vihdoin ruudulle tämä yrttilohi ja perunasalaatti. Helppoa ja maukasta. Tämä ohje on mukavaa kesäruokaa, mutta miksei se maistu talvellakin. Tai illanistujaisissa. Perunasalaatin voi tehdä hyvissä ajoin etukäteen ja lohenkin voi tarjota kuumana tai vähän haaleampana tai vaihtaa vaikka loimuloheen.

Yrttilohi (4:lle pääruokana)

1 lohifile (600-700 g )
½ tl suolaa
mustapippuria myllystä
tuoretta persiljaa ja tilliä
1 - 2 rkl sitruunamehua

1. Laita lohifile leivinpaperin päälle uunivuokaan. Mausta suolalla, pippurilla ja tuorella yrttisilpulla (säästä hieman koristeluun) sekä sitruunamehulla.
2. Paista lohifilettä 200 asteessa 20 - 30 minuuttia paksuudesta riippuen. Tarkista kypsyys.


Perunasalaatti

1 kg perunoita (kiinteä lajike)
1 punasipuli
2 rkl oliiviöljyä
1½ rkl punaviinietikkaa
1 tl sokeria
1 rkl sinappia
½ tl suolaa
mustapippuria

1. Keitä perunat kuorineen kypsäksi suolatussa vedessä.
2. Anna perunoiden jäähtyä haaleaksi. Kuori ja pilko kuutioiksi.
3. Valmista kastike. Sekoita kulhossa oliiviöljy, punaviinietikka, sokeri, sinappi, suola ja mustapippuri. Lisää joukkoon hienonnettu punasipuli. Sekoita kastike perunakuutioiden joukkoon.
4. Anna maustua viileässä vähintään 30 minuuttia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti