17. helmikuuta 2013

Sitruuna-kinuskimuffinit


Aikaa sitten osallistuin Leivontafoorumin ekstrahaasteeseen, jossa Valio sponsoroi meille uusia tuorejuustomakuja, joita tuli käyttää leivonnassa. Kokeilin paria eri reseptiä ja nämä sitruuna-kinuskimuffinit julkaisin sitten Valion sivuilla.

Sitruuna-kinuskimuffinit

2 dl vehnäjauhoja
1 dl perunajauhoja
2 tl leivinjauhetta
1 dl sokeria
200 g sitruunatuorejuustoa
2 kananmunaa
2 rkl lemon curd-tahnaa
3/4 dl öljyä

lemon curd sitruunatahnaa

1 dl sokeria
1 dl kuohu- tai vispikermaa
50 g valkosuklaata

1. Sekoita jauhot, leivinjauhe ja sokeri.
2. Sekoita toisessa kulhossa pehmitetty tuorejuusto, sitruunatahna, kananmunat ja öljy.
3. Yhdistä nesteseos kuiviin aineisiin ja sekoita tasaiseksi.
4. Nostele puolet taikinasta muffinivuokien (12 kpl) pohjille. Lisää jokaiseen vuokaan teelusikallinen sitruunatahnaa.
5. Nostele muffinien pintaan loppu taikina ja paista muffineja 200 asteessa 17 - 20 minuuttia.
6. Valmista kuorrute kuten kinuski. Sulata sokeri pannulla ja paahda sitä hetki varoen. Lisää kerma ja sekoittele, kunnes sokeri sulaa kerman joukkoon.
7. Nosta kinuski pois liedeltä ja anna jäähtyä hetki. Paloittele sekaan valkosuklaa ja sekoita tasaiseksi.
8. Kuorruta jäähtyneet muffinit kuorrutteella ja koristele.
 
Vinkki: Sitruunatahna kannattaa valmistaa itse. Se säilyy jääkaappissa noin viikon. Sekoita kattilassa 2 sitruunan raastettu kuori ja mehu, 2 dl sokeria, 2 kananmunaa ja 2 tl maissitärkkelystä. Kuumenna, kunnes tahna pulpahtaa. Sekoita joukkoon 50 g voita.
























Ei kommentteja:

Lähetä kommentti