28. syyskuuta 2012

Kaalikääryleet, vol II




Edellisellä kerralla tein kaalikääryleitä paistetusta jauhelihasta mutta nyt päädyin tekemään näitä murekeversioita eli kaalikääryleen täyteliha laitetaan kääryleiden sisään raakana. Nämä taitavat kyllä olla parempia!

Kaalikääryleet (18 kpl)

reilu 1,5 kg valkokaalia
vettä
½ tl suolaa

Täyte:
25 g voita
1 sipuli
100 g porkkanaa
1 dl puuroriisiä
3½ dl vettä tai kaalin keitinlientä
n. 1 tl suolaa
2 dl hienonnettua kaalia (kaalin sisustaa)
300 g nauta-sikajauhelihaa
mustapippuria
½ tl timjamia
1 kananmuna

Liemi:
3 dl kaalin keitinlientä
3 - 4 rkl siirappia
1 rkl voita
½ tl suolaa

 1. Koverra kaalista kanta irti (jolloin lehdet käytännössä ovat valmiiksi irrallaan toisistaan) ja keitä kokonaista kaalia suolalla maustetussa vedessä 10 - 15 minuuttia. Nosta kaali jäähtymään.
2. Irrota suuret, päällimmäiset lehdet yksitellen kaalikääryleitä varten (väh. 18 lehteä ) ja hienonna kaalin sisustaa täytettä varten.
3.Kuori ja hienonna sipuli. Sulata pannulla voi ja kuullota sipulia hetki. Lisää porkkana pieneksi pilkottuna tai raastettuna. Kaada joukkoon kaalin keitinlientä ja lisää puuroriisi, hienonnettu kaalinsisus, suola, mustapippuri ja timjami. Keitä miedolla lämmöllä kunnes riisi on kypsää. Anna täytteen jäähtyä hieman.
4. Sekoita täytteeseen raaka jauheliha sekä kananmuna. Sekoita tasaiseksi massaksi.
5. Nosta jokaiselle kaalinlehdelle n. ruokalusikallinen täytettä. Kääri kääryleet rullalle ja nosta uunivuokaan saumapuoli alaspäin.
5. Valmista liemi. Sulata kattilassa voi ja lisää sekaan siirappi ja vesi sekä hieman suolaa. Valele kääryleet ja säästä lientä myös myöhemmäksi.
6. Paista kääryleitä 225 asteessa noin vartti, kunnes ne ruskistuvat. Alenna lämpö sitten 170 asteeseen ja paista vielä noin 45 minuuttia. Käänä kääryleitä pari kertaa paistamisen aikana. Valele kääryleitä liemellä muutamia kertoja paiston aikana. Lientä muodostuu myös vuokaan, käytä sitäkin valeluun.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti