28. huhtikuuta 2012

Vuohenjuustopiiraat




Oli todella hyvä päätös ostaa 6 pikkupiiraan vuoka, voi miten söpöjä piiraita sillä saa ja juuri mukavia lounaaksi salaatin kera.

Kun tein niitä marenkeja, niin yllättäen keltuaisia jää siis oleilemaan jääkaappiin ja piti keksiä repseti, johon ne saisi kivasti upotettua. Tässä siis resepti siihen. Mutta en halua, että tätä vuohenjuustopiirasta tekevä kohtaa saman ongelman ylijäämävalkuaisten kanssa, joten reseptissä on annettu vaihtoehto keltuaisten käytölle.

Nämä piirakat olivat paitsi tosi hyviä, niin myös kauniita! Ja kirsikkatomaattien paahtaminen uunissa ennen täytteeseen laittoa on vaivan arvoista.


Vuohenjuustopiirakat (6 kpl)

(tai yksi iso piiras 27 cm piirasvuokaan)

Pohja:
200 g vehnäjauhoja
½ tl suolaa
100 g voita
1- 2 keltuaista (ei pakollinen)
2 rkl vettä

Täyte:
1 rs (250 g) kirsikkatomaatteja
½-1 tl sokeria
ripaus suolaa
2 tl oliiviöljyä
150 g ranskankermaa (2 dl ruokakermaa)
1 kananmuna
2 keltuaista (korvaa toisella munalla)
4 - 5 aurinkokuivattua tomaattia
100 g vuohenjuustoa

1. Pohjaa varten mittaa kulhoon vehnäjauhot ja lisää paloiteltu voi. Nypi voi ja jauhot murumaiseksi seokseksi. Lisää keltuaiset ja lopuksi vesi. Sekoita taikina tasaiseksi ja nosta jääkaappiin lepäämään vähintään puoleksi tunniksi.
2. Valmista  kirsikkatomaatit uunissa. Pese ja halkaise tomaatit ja aseta leikkuupinta ylös päin leivinpaperille uunipellin päälle. Ripottele päälle sokeria, ripaus suolaa ja pari teelusikallista oliiviöljyä sekä hieman mustapippuria myllystä. Paista 220 asteessa 20 minuuttia.
3. Sekoita ranskankerma, keltuaiset ja kananmuna tasaiseksi seokseksi.
4. Pilko aurinkokuivatut tomaatit pieneksi ja leikkaa vuohenjuustosta 6 viipaletta.
5. Kauli pohjataikina. Leikkaa tai ota muotilla hieman piirasvuokia suurempia ympyröitä (itse käytin suurta mukia apuna). Asettele pohjat vuokiin.
6. Ripottele pohjille osa aurinkokuivatuista tomaateista ja kaada päälle kerma-munaseos. Asettele vuohenjuustoviipaleet piiraisiin ja nosta päälle paistetut kirsikkatomaattipuolikkaat, loput aurinkokuivatut tomaatit ja halutessasi hieman tuoretta basilikaa.
7. Paista 175 asteessa 25 minuuttia.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti