25. tammikuuta 2012

Valkosuklaa-karpalo-kaurakeksit



Olin eilen lenkillä ja mies lähti sillä välin kauppaan. En syö juurikaan kaupan keksejä, lukuunottamatta digestivet ja ne Rainbow cookies karpalo ja valkoinen suklaa. Tilasin kaupasta jälkimmäisiä ja loppulenkistä haaveilin kuumasta teekupposesta ja keksistä! Mutta kappas, kun mies unohtikin ostaa niitä. Harmitti niin kovasti, että piti usuttaa mies leivontahommiin. Yritän nimittäin kovasti pitää leivontalakosta kiinni!

Löysin jonkin jenkkiläisen ohjeen, johon on käytetty nimenomaan öljyä, voita tai margariinia ei kaapista löytynyt. Öljyn ongelma yleisesti on se, että keksit leviävät, mutta näissä on rutkasti kauraa, joten ne pitävät hyvin muotonsa. Pähkinöitä, marjoja ja suklaata voi laittaa juuri oman maun mukaan!

Valkosuklaa-karpalokaurakeksit (20 keksiä)

1 dl vehnäjauhoja
3 dl kaurahiutaleita
½ tl leivinjauhetta
60 g valkoista suklaata rouheena/ paloina
½ dl kuivattuja karpaloita
½ dl pähkinöitä karkeana rouheena
1 dl öljyä
1 dl sokeria
1 kananmuna

1. Pilko kuivattuja karpaloita hieman, rouhi suklaa ja pähkinät.
2. Sekoita kuivat aineet keskenään, lisää pähkinät, suklaa ja karpalot.
3. Vispaa kulhossa sekaisin sokeri, öljy ja kananmuna. Lisää kuiva-aineseos.
4. Nosta lusikalla 10 kakkua per pelti. Voit hieman painaa kakkusia litteämmiksi. Paista 175 asteessa n. 12 minuuttia, kunnes keksit saavat kullanruskean värin.
5. Jäähdytä noin 5 minuuttia ja irrota sitten jäähtymään ritilälle lopullisesti.


3 kommenttia:

  1. Niin, ohje onnistuu joka kotikokilta!

    VastaaPoista
  2. Mä olen ihan hulluna kekseihin, harvemmin ostan/teen niitä koska jäävät melkeinpä mun syötäväkseni. Mies ehkä maistaa pari mutta mä puputan loput :D ja näitä valkosuklaisia karpalokaurakeksejä varmasti menisi!

    VastaaPoista