8. huhtikuuta 2011

Kinkku-ananaspiirakka


Piirakka on aina vieraille tarjottavaksi hyvä vaihtoehto. Itse olen kahvipöydässä kovasti suolaisen ystävä ja yleensä aina pitää jotain suolaista saada tarjolle.

Piirakka on sinällään melko tuhtia tavaraa, voita ja kermaa ja kananmunia. Mutta kovin paljon ei kannata lähteä keventämään, sillä maku kärsii välittömästi. Joskus olen kokeillut maitoa kerman sijaan - ei hyvä. Paras konsti keventää piirakkaa on puolittaa kerma-munaseoksen määrä ja vähentää juusto puoleen. Ei muita kompromisseja.

Kinkku-ananaspiirakka (9 palaa)

100 g voita
2 dl vehnäjauhoja
½ dl kauraleseitä (tai vehnäjauhoja)
1 kananmuna

Täyte:
150 g savustettua kinkkua
½- 1 prk ananaspaloja
100 g kirsikkatomaatteja
2 dl ruokakermaa
2 kananmunaa
1/4 tl suolaa
ripaus mustapippuria
½ tl oreganoa

100 g juustoraastetta

1. Nypi voi ja jauhot murumaiseksi seokseksi. Lisää kananmuna ja sekoita tasaiseksi.
2. Painele voidellun piirakkavuoan pohjalle.
3. Täytettä varten kuutioi kinkku ja halkaise pestyt kirsikkatomaatit.
4. Levitä pohjalle kinkku ja ananakset. Kaada päälle kerma, johon on sekoitettu mausteet.
5. Ripottele pinnalle juusto ja viimeiseksi kirsikkatomaatin puolikkaat.
6. Paista 175 asteessa noin 35 minuuttia.

2 kommenttia:

  1. Niin - tosi hyvä. Lisäsin paprikaa - ihan hyvä säväys paprikan ystävälle!

    VastaaPoista
  2. Tein taas tänään, huomasin tosin, että ei ole ananasta eikä sen paremmin kirsikkatomaatteja. Laitoin kuutioitua tavallista tomaattia ja hyvin maistui. Tärkeimmät aneksethan taitaa olla kerma ja juusto, niistä sitä makua tulee ü

    VastaaPoista